CREAREA SI DEZVOLTAREA SITE-URILOR WEB

CREAREA SI DEZVOLTAREA SITE-URILOR WEB – Operaţionalizarea planului de e-marketing implică adoptarea unor decizii privind alegerea instrumentului sau a combinaţiei de instrumente specifice acestuia. Organizaţia poate opta, în raport cu obiectivele pe care le urmăreşte, publicul căruia i se adresează, produsele şi serviciile în cauză şi resursele de care dispune pentru utilizarea individuală, independentă sau integrată a publicităţii online, a campaniilor de direct e-mail, a site-urilor web, a aplicaţiilor de comerţ electronic a grupurilor de discuţii.

Digital Kreator
Digital Kreator

La prima vedere, crearea şi dezvoltarea site-ului web a organizaţiei reprezintă o problemă deja rezolvată: dacă se are în vedere perspectiva strict tehnică, crearea acestuia nu mai generează dificultăţi organizaţiilor interesate, aplicaţiile software dedicate existente pe piaţă permiţând construirea unor site-uri cu o complexitate variabilă.

Dacă se consideră, însă, şi perspectiva marketingului, crearea dezvoltarea unui site web trebuie să aibă ca suport existenţa unor nevoi specifice, concrete, legate, în cea mai mare parte, de modul în care organizaţia comunică.

Explozia Internetului şi a utilizării acestuia în afaceri şi, implicit, în domeniul marketingului, a fost susţinută, printre altele, de convingerea sau, cel puţin, de aşteptările ca, prin crearea unui site web, organizaţia să-şi rezolve toate problemele de marketing. Organizaţiile interesate în această direcţie trebuie să aibă în vedere că prezenţa acestora în spaţiul virtual nu determină automat, mai devreme sau mai târziu, succesul produselor sau serviciilor oferite pe piaţă, nu permite stabilirea celor mai bune preţuri, nu soluţionează problemele logistice şi de distribuţie şi nici măcar nu îi multiplică notorietatea sau vânzările.

Site-ul web

Site-ul web poate ameliora semnificativ maniera în care organizaţia realizează schimbul de informaţii cu mediul său de marketing, preponderent cu clienţii (efectivi şi potenţiali) cu concurenţii săi: în cazul primilor, site-ul furnizează un volum de informaţii atractive consistente pentru a determina o reacţie favorabilă a acestora (cumpărarea directă a produselor sau serviciilor promovate sau cel puţin solicitarea de informaţii suplimentare despre acestea) în timp ce, în cazul secunzilor, site-ul permite diferenţierea organizaţiei în raport cu competitorii săi, mai ales din punct de vedere al comunicării de marketing.

Companiile de design web înseamnă de obicei mai mult decât o mână de oameni, care se ocupă de partea grafică a unui site. Aceste companii asigură în mod frecvent consultanță precum și o parte din servicii necesare pentru realizarea unui site.

Pentru crearea unui site performant este necesar de parcurs urmatoarele etape :

  • Etapa 1 – Proiectare (Design)
  • Etapa 2 – Promovare (Marketing)
  • Etapa 3 – Găzduirea (Hosting)
  • Etapa 4 – Administrare.
CREAREA SI DEZVOLTAREA SITE-URILOR WEB
CREAREA SI DEZVOLTAREA SITE-URILOR WEB

Site-ul web al organizaţiei trebuie, în consecinţă, să fie perceput ca un instrument strategic al e-marketingului. Crearea şi dezvoltarea nu trebuie să fie rezultatul unor impulsuri de moment sau o reacţie mai mult sau mai puţin disperată la anumite situaţii tactice nefavorabile nici nu trebuie să fie o expresie a dorinţei organizaţiei de „a fi în rândul lumii”. Site-ul web obligă organizaţia să se angajeze în direcţia integrării şi utilizării Internetului în cadrul acţiunilor de comunicare de marketing ale acesteia să aloce resursele necesare (tehnologie, bani, oameni, timp) în acest scop.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *