Introducere

Proiectul „ Crearea unei mașini virtuale și aplicație practică:ASM” a presupus crearea unui program în limbajul ASM și crearea unei mașini virtuale cu ajutorul programului Virtual Box.

Prin intermediul acestui proiect, am aprofundat materia studiată la curs, în a doua parte a primului semestru, (microprocesorul, memoria și asamblarea). Analizând mai detaliat fiecare temă, în parte, am sesizat, în mod deosebit, importanța virtualizării. Grație ei, folosim mai puțină memorie, pentru stocarea anumitor date, care pot fi ușor codificate, și aceste date, la rândul lor, poate fi create și distruse cu ușurință – fapt, pe care îl considerăm ca un avantaj pentru un IT-ist.

Instalarea la Virtual Box și Ubuntu ne-au provocat că descoperim un nou sistem de operare și să învățăm să-l folosim. Prin urmare, începând să studiem ASM-ul am conștientizat că acest limbaj de programare este prototipul tuturor celorlalte și are o structură deosebită.

Crearea unei mașini virtuale și instalarea Ubuntu

Este necesară instalarea VirtualBox de pe site-ul https://www.virtualbox.org Iar mai apoi instalarea Ubuntu pe 32 de biți accesând http://releases.ubuntu.com/16.04/.

1.Alocăm 1GB de memorie pentru a funcționa la o viteză optimă, fără a consuma prea mult spatiu.

2. Se alege VDI deoarece avem un disk virtual cu Ubuntu pe care trebuie să îl instălăm.

3. Alegem locația unde vrem să creăm hard disk-ul virtual și dimensiunea acestuia. Înainte de a porni mașina virtuală trebuie să facem câteva următoarele setări.

4. Intrăm în setări, general-advanced. Aici mergem cu cursorul la Shared Clipbord și selectăm Bidirectional. Setăm același lucru și la Drag’n’Drop. Acest lucru ne va permite să copiem din calculatorul nostru în mașina virtuală.

5. Mergem la Storage-Empty și selectăm pictograma CD, apoi alegem Choose Virtual Optical Disk File.

6. După ce am terminat toate setări putem pornim mașina noastra virtuală, Ubuntu. După realiazarea intalării va trebui să restartăm mașina virtuală.

Crearea unei mașini virtuale și instalarea Ubuntu
Crearea unei mașini virtuale și instalarea Ubuntu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *