SEO reprezinta imbunatatirea paginilor web

SEO reprezinta imbunatatirea paginilor web , a site-urilor, pentru motoarele de cautare precum Google, Bing, Yahoo.

SEO este un acronim ce vine de la Search Engine Optimization. Expresie care in Limba Romana se traduce ca Optimizare pentru Motoarele de Cautare.

Optimizare este un cuvant sinonim cu imbunatatire iar daca nu e clar ce inseamna motoare de cautare. Cel mai cunoscut si utilizat la acest moment este Google.

Promovarea

Promovarea de tip SEO este o metoda mult mai accesibila ca pret decat achizitionarea altor tipuri de publicitate ca reclama la televizor sau achizitonarea unui baner stradal.

De aceea multe firme o prefera. In plus atunci cand se face reclama printr-un baner stradal nu se stie daca mesajul va ajunge la cineva cu adevarat interesat. În timp ce printr-o buna promovare pe Google exista siguranta ca va iesi chiar in fata celor interesati. Deoarece vor vedea site-ul exact atunci cand fac o cautare cu intentia sa gaseasca acel produs sau serviciu care este oferit.

Marea majoritate a celor care folosesc Google sau alte motoare de cautare, se opresc asupra primelor rezultate returnate la cautarea lor. De aceea, pentru ca un site sa primeasca multi vizitatori. El trebuie sa se afle pe prima pagina de rezultate returnate de Google. La cautarile legate de domeniul respectiv, si pe o pozitie cat mai superioara.

Optimizarea

Optimizarea este un proces tehnic dar si creativ. De cele mai multe ori pentru a imbunatati un site sunt necesare modificari ale paginilor site-ului, adaugare de text, pagini noi, construire de linkuri – recomandari ce vin de la alte site-uri spre site-ul tau. Aceasta e mecanica lucrurilor, cum se fac insa modificarile. Ce fel de text se scrie si ce fel de linkuri se construiesc sunt chestiuni mai profunde, unde originalitatea si straduinta pot sa faca o mare diferenta.

SEO reprezinta imbunatatirea paginilor web
SEO reprezinta imbunatatirea paginilor web

SEO ajuta:

– motoarele de cautare sa isi faca mai bine treaba;

– oamenii sa gaseasca informatiile, imaginile, produsele etc. de care au nevoie;

– firmele mici sa concureze cu marile companii;

– o adevarata industrie de specialisti si traineri sa aiba locuri de munca;

– la reducerea cheltuielilor cu promovarea online;

Categorii: SEO

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *