Tipuri de site-uri Web Paginile HTML

Paginile HTML (Hypertext Markup Language) constituie in anumite conditii, cel mai ieftin mijloc de a publica informatii in Internet. Home page (pagina initiala) reprezinta un document hipertext (HTML) care serveste ca punct de intrare initial intr-un Web. Pagina initiala trebuie sa contina informatii cu caracter general si introductiv precum si hiperlegaturi la resursele corelate. O pagina proiectata corespunzator contine butoane de naviga re interne. Care ajuta utilizatorul sa se deplaseze printre numeroasele documente la care are acces. Practic, exista patru tipuri de site-uri Web:

Site-uri cu pagini statice

Site-urile cu pagini statice se folosesc in special drept panouri publicitare. Se mai numesc si “ brochureware” , deoarece clientii doresc transpunerea in format HTML a principalelor brosuri (pliante) de prezentare. Un asemenea tip de sit este relativ usor si ieftin de construit.

Site-uri cu pagini dinamice

Site-uri cu pagini dinamice. Site-uri cu pagini dinamice.Aceste site-uri necesita o actualizare periodica (zilnica sau saptamanala) a elementelor specifice. La proiectarea unui astfel de site trebuie luate in considerare urmatoarele elemente: 
– Modul in care vor fi actualizate datele de pe site 
– Costurile operatiunilor de actualuzare periodica. 
Comunicarea cu clientii (utilizatorii) care apeleaza un astfel de site, se poate realiza prin inserarea de formulare de e-mail, pe paginile site-ului. In aceste conditii se poate lua in considerare si folosirea unui autoreponder pus la dispozitie de catre ISP. 
In felul acesta se va transmite automat un mesaj de raspuns vizitatorului site-ului, instiintandu-l astfel de primirea mesajului transmis si multumindu-i pentru vizita. 

c) Site-uri dezvoltate pe baze de date. Site-uri dezvoltate pe baze de date Aceste site-uri impun metode si tehnici speciale pentru realizare, necesitand actualizari frecvente ale elementelor componente. Aceste site-uri se administreaza extrem de greu, ele se bazeaza pe o baza de date (Oracle, de exemplu), care poate fi actualizata in mod regulat prin intermediul unui program prioritar. 
Se pot utiliza si bazele de date Access sau File Maker. Acest tip de site se recomanda pentru activitati cu volum important de informatii ce trebuie actualizat la intervale regulate de timp.

d) Magazine virtuale. Magazinul virtual Acest tip de site este cel mai complicat si mai greu de utilizat, necesitand metode si tehnici speciale de proiectare si exploatare. Magazinele virtuale se bazeaza pe date stocate in baze de date si permit clientilor sa aleaga si apoi sa achizitioneze in siguranta produse sau servicii on line, cu ajutorul cartilor de credit sau a banilor virtuali (electronic cash). Procesarea cartilor de credit este partea cea mai dificila in dezvoltarea unui astfel de site. 

Tipuri de site-uri Web  Paginile HTML
Tipuri de site-uri Web Paginile HTML

Categorii: Site

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *