Ce este un site ?

Tehnologii folosite.

          Ce este un site ? Pagina web este o parte foarte importanta din internet,siteul web reprezinta „cartea de vizita” a unei firme pe Internet. Prin crearea de site-uri web firmele își pot prezenta obiectul de activitate, principiile, produsele, serviciile, portofoliul, datele de contact etc cu ajutorul unui layout grafic atractiv. Pagina web este o parte foarte importanta din internet,siteul web reprezinta „cartea de vizita” a unei firme pe Internet. Prin crearea de site-uri web firmele își pot prezenta obiectul de activitate, principiile, produsele, serviciile, portofoliul, datele de contact etc cu ajutorul unui layout grafic atractiv.

Ce este un site ?     

Un site web este o colecție de documente (similare unei colecții de documente word, de  exemplu). Spre deosebire de acestea, documentele care formează site-ul (pe care le vom numi pagini) nu sunt independente unele de altele ci sunt legate printr-un sistem care se numește sistemul de navigare în cadrul site-ului.
Paginile site-ului sunt create cu ajutorul unui limbaj numit HTML. În spatele oricărei pagini web stă codul HTML al paginii. Vizualizarea codului sursa HTML poate fi realizata selectând din meniul View al browserului opțiunea Source.
Cu ajutorul limbajului HTML pot fi incluse într-o pagina web texte, imagini, legături către alte pagini din site sau către web, liste, tabele, formulare.

Tehnologii folosite

HTML

HTML. Așa cum spuneam, paginile web sunt create cu ajutorul limbajului HTML. Acesta nu este un limbaj de programare propriu zis, ci un limbaj de marcare. Prin intermediul său programatorul stabilește ce elemente vor face parte din pagina web și care va fi aspectul acestora. Acest lucru se realizează cu ajutorul unor cuvinte cheie incluse intre paranteze unghiulare care se numesc tag-uri. În afara limbajului HTML, la realizarea unui site pot participa și alte limbaje sau tehnologii.

CSS

CSS. Prescurtare de la Cascading Style Sheets, foi de stiluri în românește. Servesc la stabilirea unui aspect unitar pentru elementele care fac parte din pagina web și modificarea cu ușurință a lor. De exemplu, dacă vom crea o pagina de stiluri în care vom stabili ca titlurile care apar în site vor fi de culoare roșie și mărimea de 20 de pixeli, în cazul când aș dori modificarea culorii nu va mai fi necesar sa modific fiecare pagină a site-ului. Este suficient să modific pagina de stiluri și toate paginile își vor modifica aspectul în consecință.

JavaScript

JavaScript. Spre deosebire de HTML, Java Script este un limbaj de programare. Se folosește împreuna cu limbajul HTML. Într-o pagina scrisa în HTML se pot integra programe (numite scripturi) scrise în Java Script. Utilizări frecvente: ferestrele pop-up, meniurile dinamice, afișarea imaginilor, textele care fac scroll, verificarea formularelor, etc.

PHP si MySql.

PHP si MySql. PHP este, de asemenea, un limbaj de programare. Este ceea ce se cheamă un limbaj server-side, spre deosebire de JavaScript care este un limbaj client-side. Aceasta înseamna ca scripturile JavaScript sunt executate de către client (adică de browser) în vreme ce scripturile PHP sunt executate de către server. PHP se folosește pentru a crea diverse aplicații: magazine virtuale, cataloage de produse, forumuri, motoare de căutare, etc. Este folosit foarte adesea împreuna cu MySql. MySql este un sistem de baze de date special conceput pentru a fi folosit pe internet. Cu ajutorul lui se pot crea baze de date complexe care pot fi interogate prin intermediul programelor scrise in PHP.

Flash

Flash. Tehnologia Flash, creata de compania Macromedia, permite realizarea de animații complexe și aplicații multimedia care includ animație, muzică, film. Exista doua curente în web design în legătură cu tehnologia Flash: Realizarea site-urilor în întregime în Flash. În acest caz partea de HTML se reduce la câteva tag-uri care includ aplicația Flash. Dezavantaje: se încarcă greu pe conexiuni dial-up, este prost indexata de motoarele de căutare

1.Realizarea site-urilor în întregime în Flash. În acest caz partea de HTML se reduce la câteva tag-uri care includ aplicația Flash. Dezavantaje: se încarcă greu pe conexiuni dial-up, este prost indexata de motoarele de căutare

2.Realizarea de site-uri mixte: HTML și Flash. Este varianta pentru care optam noi. Site-urile sunt realizate în HTML (sau PHP) iar elementele de animație sunt realizate în Flash.

 web sau webdesign
web sau webdesign 

Web sau webdesign

Prin  web sau webdesign  se înțelege în general realizarea de siteuri web, de la momentul conceperii structurii și interfeței grafice și pana la finalizarea programarii și introducerea propriu-zisă a datelor – imagini, text, fișiere și alte elemente – care alcătuiesc conținutul siteului.

      Crearea de site-uri web (realizarea de site-uri web) este o metoda excelenta de promovare a unei firme ținând cont ca în momentul de fata cel mai facil mod de căutare este mediul online și tot mai mulți oameni au acces la internet.    

     Spre deosebire de materialele promoționale tipărite care trebuiesc refăcute la apariția unor produse sau servicii noi, site-urile de prezentare sunt ușor de actualizat.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *