ISTORIA SEO (Search Engine Optimization)

ISTORIA SEO (Search Engine Optimization) nu este un cuvânt popriu zis, care înseamnă „optimizare pentru motoare de căutare”, referindu-se strict la pagini web.

        Optimizarea unui site pentru motoarele de căutare este o subcategorie a marketing-ului online, această practică aparând în anul 1990, odată cu apariţia primelor site-uri pe Internet.

Cu timpul, optimizarea unei pagini web, al unui site, a devenit un serviciu oferit de unele companii şi/sau corporatii.

Scopul primordial al pocesului de optimizare al unui site pentru motoarele de căutare este înbunătăţirea locului pe care este afişat un anumit site .

În anumite motoare de căutare în cazul unei căutari organice, algoritmice.

        Webmaster-ii şi furnizorii de conţinut au început să optimizeze situri pentru motoarele de căutare începand de la mijlocul anilor 1990. Cand primele motoare de căutare catalogau reteaua Web timpurie.

Search engine optimization

Procesul pesupune copierea paginii de catre paianjeni şi stocarea pe propriile servere , unde un al doilea program, numit „indexator „. Extrage diferite informaţii despre pagina, precum cuvintele conţinute şi locul lor în pagină.

Precum si orice greutate pentru cuvinte specifice, dar si legaturile către alte pagini, care sunt adaugate intr-o programare pentru târâre la o dată ulterioară.

        Proprietarii de situri au început să recunoască valoare clasificării superioare şi a vizibilităţii. Creând o oportunitate pentru practicanţii SEO „white hat” (pălarie albă) şi „black hat” (pălărie neagră).

        Printre „White hat” se numără acele companii care folosesc tehnici considerate „legale” pentru promovarea site-urilor în cadrul motoarelor de căutare.

În mare parte, acestea se bazează pe optimizări aduse structurii paginilor conţinute în cadrul site-ului .

Pentru a fi corect interpretate şi evaluate de algoritmii de atribuire a rangurilor folosite de motoarele de căutare.

        Un număr mare de bloguri şi de forumuri de discuţii au apărut, inclusiv în limba româna.

Care oferă creatorilor de site-uri îndrumări şi sfaturi referitoare la cum trebuie construite paginile web . Pentru a fi optimizate din punct de vedere al motoarelor de căutare.

        Cea mai devreme folosire a frazei „search engine optimization” a fost intr-un mesaj spam postat pe Usenet pe data de 26 Iunie 1997.

ISTORIA SEO (Search Engine Optimization)
ISTORIA SEO (Search Engine Optimization)
Categorii: SEO

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *