Bariere impotriva marketingului viral

Dimensiunea

  • Dimensiunea: Daca un continut viral este un video clip, poate fi prea mare pentru a fi primit de casuta de mail. Dar noile tehnologii elimina aceasta problema, conexiunile la Internet devenind mai rapide si casutele de mail capabile sa primeasca fisiere mari.

Format Media

  • Format Media: O campanie de marketing viral va esua daca mesajul este intr-un format mai putin folosit; de exemplu daca este necesar un anumit software care nu este folosit de majoritatea userilor.

Email Attachment:

  • Email Attachment: Multi oameni primesc mesaje de marketing viral cand sunt la servici. Și antivirusii sau programele de firewall ale companiei previne primirea acestor atasamente.

Cumbersome Referral Mechanism

  • Cumbersome Referral Mechanism (cumbersome = impovarator): Pentru ca o campanie de marketing viral sa aiba succes, trebuie sa fie usor de folosit. De exemplu daca promoveaza un concurs sau un joc. Atunci aceste mecanisme ar trebui sa fie o optiune imediat dupa joc si nu o conditie pentru a juca.

Sabotajul

  • Sabotajul: In special in cazul stilului Undercover, descoperirea naturii marketingului unei campanii poate cauza ca aceleasi retele sociale sa informeze oamenii de scopul comercial si sa promoveze un boycott, formal sau nu, al companiei sau produsului in discutie.
Bariere impotriva marketingului viral
Bariere impotriva marketingului viral

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *